www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Ford съкращава около 10 процента от работната си ръка по света

21.05.2019 | Авто новини: Авто пазар » Световен опит | Автор: Angel Sergeev | 1591 прочитания
A+ | A-

Актуалният CEO на Ford, Джим Хакет, обяви, че от днес започва новият етап от плана за преструктуриране на дейността на марката. Той ще бъде доста тежък, тъй като включва съкращението на около 7000 служители на безсрочен контракт към компанията на различни места по света.

Операцията ще бъде доста експресна. С по-голяма част от набелязаните работници Ford ще се раздели още до края на тази седмица. Около 2300 от тях са позиционирани в САЩ, като там фокусът ще падне върху ръководния административен персонал в щабквартирата в Мичиган.

Все пак, въпреки сериозните съкращения, акцията ще бъде далеч по-умерена от това, което предвиждаха специалисти. По-рано тази година анализатори прогнозираха раздяла с над 24 000 служителя.

Макар и 2018 да не беше най-добрата година в историята на марката, тя все пак не беше и чак толкова лоша. Общата печалба на производителя възлиза на близо три милиарда долара, като една трета от тази сума ще бъде инвестирана в завода на Синия Овал в Чикаго.Тагове: fordНаучете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ