www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Алонсо няма да участва в "Инди 500"

20.05.2019 | Авто новини: Авто Спорт » Формула 1 | Автор: Georgi Ivanov | 2257 прочитания
A+ | A-

Преследването на „Тройната корона” от страна на Фернандо Алонсо понесе тежък удар снощи, след като испанецът не успя да се класира за стартовата решетка на легендарното състезание и ще пропусне 103-ото издание на надпреварата.

В „500 мили на Индианаполис” участват 33 коли, като в първата квалификация Алонсо не успя да попадне в Топ 30, които получават право на участие и стартира в квалификацията за последните 3 места, в която караха той и още 5 пилоти, но и тук не успя да се пребори.

Шефът на McLaren Зак Браун обяви след края на квалификацията, че тимът няма да си купи място на стартовата решетка, тъй като иска да участва по заслуги, а не Алонсо да измести по-бърз от него пилот.

Неуспехът на Алонсо и подразделението на McLaren, което отговаря за „Инди 500”, водено от Жил де Феран, претърпяха поражение заради липсата на скорост в колата на испанеца и също така липсата на опит у тима, който не успя да реагира навреме в хода на квалификационните сесии.

Когато стана ясно, че екипът на Де Феран не може да реши проблемите на Алонсо, от тима се обърнаха към Майкъл Андрети и неговият отбор, с който испанецът и McLaren си работеха през 2017, когато Фернандо дебютира в Индианаполис.

Така за последната неделна тренировка Алонсо получи нови задни амортисьори и нови настройки на колата, но успя да запише само няколко бързи обиколки и заваля дъжд, което допълнително затрудни програмата му.

В последната квалификация, която закъсня заради дъжда, Алонсо успя да стигне до последната позиция на стартовата решетка – 33-ото място, но в последната си бърза обиколка Кайл Къйзър, който също като испанеца направи тежка катастрофа миналата седмица, го измести и за повече опити нямаше време.

Научете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ