www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Mercedes ще прави по 100 електромобила на ден

15.05.2019 | Авто новини: Автоновини » Елмобили и хибриди | Автор: Georgi Ivanov | 4017 прочитания
A+ | A-

Mercedes влиза на висока скорост в света на електромобилите – германската марка планира да произвежда по 100 броя от електрическия SUV EQS на ден, което означава 25 000 коли годишно. А плановете за 2020 година са тази бройка да бъде удвоена до 50 000 коли. С оглед на това, че производството на EQS не стартира в началото на календарната 2019, то реалната бройка за тази година ще е около 10 000 електрически возила.

Тези цифри звучат впечатляващо, но всъщност няма да наредят Mercedes като №1 в Германия сред производителите на електромобили. Плановете на Audi бяха за производство на 300 бройки на ден от Audi e-tron, но процесът срещна някои трудности и вече се забави.

Производството на EQS вече стартира в Бремен, Германия и първите доставки за клиенти трябва да са факт през лятото. Първоначално компанията ще доставя бройки от специалната серия EQS 400 4Matic Edition 1886, но определени клиенти ще получат и базовия EQS 400 4Matic.

EQS ще се произвежда и в Китай, където Mercedes си партнира с BAIC в съвместното предприятие Beijing Benz Automotive, а тамошният пазар на електромобили е най-големият в света.

Научете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ