www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Италианският филм "Щастливия Лазаро" в кината от 10 май със специална премиера

08.05.2019 | Авто новини: Лукс&Стил » Кино, театър, сцена | Автор: Jordan Lukanov | 2367 прочитания
A+ | A-

Италианският филм "Щастливия Лазаро" в кината от 10 май със специална премиера

"Щастливият Лазаро" - носител на наградата за най-добър сценарий от фестивала в Кан, който беше показан за първи път в България в рамките на София Филм Фест, тръгва по кината от 10 май. Третият игрален филм на италианската режисьорка Аличе Рорвахер е сред най-успешните киноленти за последната година. Магическият реализъм, внушението и посланията на филма впечатлиха самия Мартин Скорсезе, който е изпълнителен продуцент на продукцията.

Премиерата на „Щастливия Лазаро“ в София е специална прожекция на филма, подкрепен от програма LUX FILM PRIZE. По този повод Стефан Прохоров, програмен директор на Дома на киното и участник в „28 пъти кино“ (Младежкото жури на фестивала във Венеция) ще разкаже повече за това как Европейският парламент работи активно за развитието на киното и кои са актуалните европейски политики и тенденции при подкрепа на европейското кино. Входът за всички ученици и студенти ще бъде СВОБОДЕН, защото една от главните задачи на програма LUX е да преодолява стереотипите – в най-широкия смисъл на това понятие.

„Щастливия Лазаро“ е приказно изследване на човешките взаимоотношения – приятелството, милостта, прошката и жестокостта. Филмът разказва за срещата между две момчета: Лазаро – добродушен работник, когото често погрешно смятат за глупак, и Танкреди – благородник с въображение. Когато Танкреди моли Лазаро за помощ в организирането на собственото му отвличане, между двамата се създава здрава връзка.

„Чрез пътуванията ми из страната успях да срещна много „щастливи Лазаровци“. Бих ги описала като хора, които са добри, но през повечето време не правят добро просто защото не знаят какво е това… „Лазаровците“ са тези, които вършат мръсната, неприятна работа, оставена от другата част на човечеството. Оправят нещата, които другите хора пренебрегват, и никой не забелязва това“, споделя режисьорката Аличе Рорвахер.Италианският филм "Щастливия Лазаро" в кината от 10 май със специална премиераИталианският филм "Щастливия Лазаро" в кината от 10 май със специална премиераИталианският филм "Щастливия Лазаро" в кината от 10 май със специална премиераИталианският филм "Щастливия Лазаро" в кината от 10 май със специална премиера

Тагове: ИталианскифилмЩастливия ЛазарокинаспециалнапремиераНаучете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ