www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

PSA мести производството на 308 и Astra в UK?

10.05.2019 | Авто новини: Авто пазар » Световен опит | Автор: Angel Sergeev | 5790 прочитания
A+ | A-

PSA Group се намира в процес на преструктуриране на част от дейността си като редица фактори влияят на бъдещите решения. Според актуална информация, французите може да преместят сглобката на Peugeot 308 и Opel Astra във Великобритания.

Говори се, че компанията проучва възможността да използва сегашния завод на Vauxhall, където се прави Astra, за следващите поколения на двата хечбека. Друга възможност е Рюселсхайм, където пък се намира щаба на Opel.

Най-вероятната постановка към момента е заводът в UK да продължи да бъде използван само за бройките с десен волан, докато всички останали екземпляри да се сглобяват в Германия.

Бъдещето на завода Ellesmere Port е под въпрос през последните няколко месеци като притесненията идват основно от възможността Великобритания да напусне Европейския Съюз без споразумение.

Смята се, че PSA иска да премести производството на 308 от Сошо, за да освободи още мощности за увеличаване на тиража на 3008, който се превръща в най-търсения модел на Peugeot.Тагове: astraНаучете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ