www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Видео: Вижте как ще изглеждат гонките без шофьори

03.05.2019 | Авто новини: Авто Спорт » Писта | Автор: Jordan Lukanov | 1369 прочитания
A+ | A-

Видео: Вижте как ще изглеждат гонките без шофьори

Организаторите на състезателната серия Roborace показаха, как ще изглеждат електрическите болиди, които ще участват в първия шампионат за безпилотни автомобили. Сезонът ще започне още тази пролет на трасета в Испания, Италия, Великобритания, Унгария и САЩ.

Състезателните автомобили са получили наименованието DevBot2.0. Новото съревнование ще се провежда в рамките на един уикенд с някои от етапите на "електрическия" шампионат Formula E.

Всички участници ще получат технически еднакви машини, но отборите ще имат възможност да изменят програмната част и да правят алгоритъм за поведението на болидите върху състезателното трасе. Предполага се, че DevBot 2.0 ще получат четири елмотора със сумарна мощност около 1300 конски сили. Съгласно правилата на Roborace, автомобилите няма да бъдат напълно безпилотни: през първата половина от състезанието в тях ще има реален пилот, а през втората - автопилот.Видео: Вижте как ще изглеждат гонките без шофьориВидео: Вижте как ще изглеждат гонките без шофьориВидео: Вижте как ще изглеждат гонките без шофьори

Тагове: Видеоизглеждатгонкибез шофьориболид безпилотен

СнимкиНаучете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ