www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Jaguar ще прави още електромобили

22.04.2019 | Авто новини: Автоновини » Елмобили и хибриди | Автор: Georgi Ivanov | 1850 прочитания
A+ | A-

Въпреки финансовите си трудности групата Jaguar Land Rover (JLR) планира да обогати гамата си електромобили през следващото десетилетие. Същата стратегия възприемат и в Land Rover, като и двете класически британски марки ще разчитат на платформата MLA (Modular Longitudinal Architecture) за новите си модели.

При създаването на MLA е заложено платформата да може да се използва при меки хибриди, plug-in хибриди и електромобили. Отделно от това JLR разполага и с платформата PTA (Premium Transverse Architecture), която е предназначена за модели с напречно разположен отпред двигател като Range Rover Evoque, който през 2020 година ще се сдобие с plug-in хибридна версия с 1,5-литров 3-цилиндров бензинов двигател.

Другата посока, в която ще се развива гамата на Jaguar е възраждането на класическите седани. От доста време насам британската марка се готви за пълен редизайн на класиката XJ. Въпреки постоянно спадащите продажби на седани главният дизайнер на Jaguar Йън Калъм призна, че не може да си представи бъдещето без такива коли.

„Не мисля, че елегантните класически седани някога ще бъдат напълно заместени от модерните сега SUV модели”, обясни Калъм.

Той допълни, че развитието и създаването на електромобили е сложен и скъп процес, но не коментира дали новият XJ ще има и електрическа версия в бъдеще.

„Не можеш просто да сложиш електромотор и батерии в стар автомобил, нещата не стават така”, допълни Калъм, който обаче намекна, че и новият XJ ще използва платформата MLA, което на няколко пъти беше прогнозирано от специализираните британски медии.

Научете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ

" "