www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

VW показа електрическия болид за рекорди на "Нюрбургринг"

20.04.2019 | Авто новини: Автоновини » Елмобили и хибриди | Автор: Jordan Lukanov | 1883 прочитания
A+ | A-

VW показа електрическия болид за рекорди на "Нюрбургринг"

Фолксваген разкри подробности за подготовката към рекорда на "Северната дъга" на прочутата писта "Нюрбургринг", който ще се опитат да установят със състезателния елмобил VW ID. R. За целта немците съществено са модернизирали автомобила, участвал в знаменитото изкачване на връх Пайкс Пик.

Независимо, че дължината на трасето в "Нюрбургринг" съвпада с това в Пайкс Пик - около 20 км, изискванията към аеродинамиката са абсолютно различни. В САЩ всичко решаваше максималната притегателна сила. Но на "Северната дъга" скоростта е много по-голяма и затова е по-важно да обезпечи най-ефективен режим за използване на батериите чрез усъвършенстване на аеродинамиката.

Затова Volkswagen ID. R е оборудван с ново задно антикрило с променена конструкция, поставено много по-ниско от версията за Пайкс Пик. Освен това, инженерите са използвали състезателната технология DRS от Формула 1, която позволява да се  променя ъгъла на атака към плоскостта на антикрилото, като по този начин се намалява аеродинамичното съпротивление. И накрая, експертите ще оптимизират системата за управление на енегопотреблението на автомобила.

В обиколката на "Нюрбургринг" елмобилът също ще бъде пилотиран от Ромен Дюма. В момента рекордът на пистата за напълно електрически болиди принадлежи на китайския NIO EP9, преодолявайки трасето за 6 минути и 45,9 секунди със средна скорост почти 185 км/ч.


VW показа електрическия болид за рекорди на "Нюрбургринг"

Тагове: VWелмобилелектрическиболидрекордНюрбургринг

СнимкиНаучете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ