www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Red Bull дава надежди на Верстапен

20.04.2019 | Авто новини: Авто Спорт » Формула 1 | Автор: Georgi Ivanov | 2815 прочитания
A+ | A-

Макс Верстапен се надяваше да участва в битката за световната титла от самото начало на сезон 2019 във Формула 1, но новата кола на Red Bull отстъпва на автомобилите на Mercedes и Ferrari. Холандският пилот вече на няколко пъти публично изрази недоволството си от поредното изоставане на бившите шампиони, но в тима са сигурни, че Макс ще остане лоялен на Red Bull.

Поне такова е мнението на консултанта на Red Bull доктор Хелмут Марко – ключовата фигура в програмата на компанията във Формула 1.

„Макс е наясно каква е нашата програма за развитие през този сезон, как се движим с подобренията по колата и какво се планира за следващите етапи от сезона – обясни доктор Марко. – Нашата задача е да му предоставим конкурентен автомобил. Готвим много нови неща за Гран при на Испания, така че имаме големи надежди за този старт.

„В първите състезания тази година Макс спечели два пъти повече точки в сравнение за същия период миналия сезон. Той не допуска грешки и максимално използва това, с което разполага. Макс е наясно, че трябва да печели колкото се може повече точки във всяко едно състезание и преследва точно това – това е правилната стратегия.”

Научете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ