www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Фетел се разсърди на репортерите

18.04.2019 | Авто новини: Авто Спорт » Формула 1 | Автор: Georgi Ivanov | 1259 прочитания
A+ | A-

4-кратният световен шампион във Формула 1 Себастиан Фетел е много чувствителен на тема заповеди от бокса, а от началото на 2019 година това започва да се превръща в мания. За три състезания Ferrari три пъти използва заповеди от бокса, за да му осигури по-предна позиция и да му запази статута на първи пилот на тима, като новият му съотборник Шарл Льоклер на два пъти изпълни нарежданията, а в Бахрейн го изпревари и се откъсна далеч напред.

Въпросът дали с използването на заповеди от бокса е най-добрият да се спечели световната титла вече извади Фетел от равновесие, който първо прати репортерите да питат Люис Хамилтън затова, след което се оплака, че медиите не отразяват коректно заповедите от бокса, вадят различни изказвания от контекста и обясни, че от негова гледна точка това е „ниско ниво на журналистика”.

През миналата година Фетел загуби битката за титлата след поредица грешки – свои и на Ferrari, въпреки че Скудерията разполагаше с по-добър автомобил от Mercedes през по-голямата част от сезона. Също през миналата година Mercedes нареди на Валтери Ботас да пропусне Люис Хамилтън в Русия, за да може британецът да вземе повече точки.

Но тези 7 пункта повече, които Хамилтън спечели в Сочи така и не оказаха реално въздействие върху битката за титлата, тъй като накрая на годината разликата му с Фетел беше 88 точки.

Научете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ