www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Градският кросоувър Volkswagen T-Cross с бляскав дебют в София

17.04.2019 | Авто новини: Авто пазар » Промоции на нови коли | Автор: Borislav Tzakov | 5655 прочитания
A+ | A-

Градският кросоувър Volkswagen T-Cross с бляскав дебют в София

Със стил и финес в ценътра на София бе представен новия кросоувър Volkswagen T-Cross, който използва базата на модела Polo. Малката джипка е дълга 4,11 метра или с 54 мм повече от полото. Моделът демонстрира множество нови стандарти в своя клас, като дори базовата версия на практика не оставя неизпълними желания по отношение на практичността, безопасността и комуникационната свързаност.


Градският кросоувър Volkswagen T-Cross с бляскав дебют в София

Най-малкият представител на SUV гамата на Volkswagen се задвижва от трицилиндров бензинов двигател с работен обем 1 литра,  с максимална мощност 115 к.с. и start-stop система. Бензиновият двигател се приближава до съвършенството благодарение на 6-степенна механична трансмисия или 7-степенна трансмисия с два съединителя. Последната предлага серийно два режима на шофиране - Normal и Sport. Ускорението от 0 до 100 км/ч е за 10,2 секунди, а максималната скорост достига 193 км/ч. Този трицилиндров двигател консумира едва 4,9 литра бензин на 100 километра.


Градският кросоувър Volkswagen T-Cross с бляскав дебют в София

Дизеловият двигател на модела - 1.6 TDI, има максимална мощност 95 к.с. и се предлага 5-степенна механична трансмисия или 7-степенна предавателна кутия с двоен съединител (DSG) и start-stop система.


Градският кросоувър Volkswagen T-Cross с бляскав дебют в София

Новият модел разполага и с изключително богата гама от електронни системи за асистенция на водача, създадени за намаляване на риска от сблъсък още при възникване на предпоставките за него, както и за допълнително повишаване на комфорта при шофиране. Те включват система за наблюдение на зоната пред атомобила Front Assist с функции за разпознаване на пешеходци Pedestrian Monitoring и аварийно спиране в условия на градско движение City Emergency Brake, система за предупреждение при неволно напускане на лентата за движение Lane Assist, асистент при потегляне на наклон Hill Start Assist, проактивна система за защита на пътниците и система  за асистенция и предупреждение за опасност в „сляпата” зона от полезрението на водача при промяна на лентата на движение Blind Spot Detection с вграден асистент за паркиране и маневри в тесни пространства Parking and Manoeuvring Assist. Всичко това е включено в стандартното оборудване, а системата за предупреждение на водача Driver Alert System, адаптивният темпомат ACC Adaptive cruise control и системата за подпомагане на паркирането Park Assist се предлагат като опции.


Градският кросоувър Volkswagen T-Cross с бляскав дебют в София

Приложението Volkswagen Connect изпълнява ролята на личен асистент в автомобила и улеснява много живота в компанията на T-Cross. То осигурява връзката на водача с автомобила и при поискване го информира за състоянието на превозното средство, извършените пътувания и стила на шофиране. За да се възползва от изключителните предимства на тази система, водачът се нуждае само от три неща - смартфон, приложението Volkswagen Connect (което може да се изтегли безплатно от App Store или Google Play) и T-Cross, който се доставя със стандартно инсталиран Volkswagen Connect DataPlug. Приложението и DataPlug са свързани безжично чрез Вluetooth. Разбира се, цялата връзка се кодира (End-to-end encryption) от съображения за сигурност на данните, осигурявайки защита както на техниката, така и личните данни на потребителите. Volkswagen Connect предлага изобилие от интелигентни средства за достъп до важна информация, наременна помощ или просто развлечения по време на път.


Тагове: VolkswagenT-CrossпремиераБългарияСофиякросоувър

СнимкиНаучете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ