www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Първият сериен електромобил на Infiniti идва след 3 години

11.04.2019 | Авто новини: Автоновини » Елмобили и хибриди | Автор: Georgi Ivanov | 3214 прочитания
A+ | A-

Първият електрически автомобил на луксозната марка на Nissan Infiniti трябва да се появи след три години и ще е спортен седан, произвеждан в Китай. Това се казва в изявление на Infiniti, цитирано от агенция Reuters.

Infiniti ще покаже тази седмица на изложението в Шанхай концептуален модел – Qs Inspiration, който ще предшества електромобила, като тази информация беше потвърдена от високопоставен източник от Nissan.

Борбата с мръсния въздух вече е държавна политика в Китай и правителството поощрява автомобилните компании, действащи там да продават повече електромобили и хибриди.

Все още не е потвърдено дали в Infiniti планират да лансират първия си електрически модел и на други пазара. Но говорител на марката уточни, че компанията не планира да изнася бъдещия модел от Китай за други пазари, т.е производството там ще е само за местния пазар.

Първият електрически модел на Infiniti е важна част от плана на марката за „електрификация” на моделната й гама.

От компанията вече заявиха, че от 2021 година всеки един модел на Infiniti ще е или електрически или с хибридно задвижване, което потвърди очакванията, че в Nissan като цяло планират за превърнат Infiniti в марка за електромобили.

Научете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ

" "
" "