www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Hyundai пуска Льоб в Чили

26.03.2019 | Авто новини: Авто Спорт » Рали | Автор: Georgi Ivanov | 2313 прочитания
A+ | A-

4-ят старт на Себастиен Льоб за Hyundai тази година в световния рали шампионат ще е в Чили, обяви корейският тим. 9-кратният световен рали шампион подписа за 6 старта с Hyundai, а този уикенд предстои третото му състезание – асфалтовата класика „Корсика”.

Льоб стартира в първите две ралита за годината – „Монте Карло” и „Швеция”, а Андреас Микелсен беше сменен от Дани Сордо за Корсика, като този уикенд за тима ще карат само пилоти, които са в силата си на асфалт: Тиери Нювил, Сордо и Льоб.

Льоб финишира 4-и и 7-и в първите си две ралита тази година, след това пропусна „Мексико” и заема 7-ото място в класирането на пилотите.

Шефът на тима на Hyundai Андреа Адамо заяви, че „опитът на Льоб в световния рали шампионат няма равен и затова трябва да бъде използван при дебюта на Чили в календара, тъй като това състезание е важно за тима”.

От Hyundai твърдят, че все още няма яснота кои пилоти ще карат за тима след “Чили”, което е през май, но може да се предполага, че съставът за Корсика: Нювил, Льоб и Сордо, ще бъде запазен и за другите асфалтови надпревари „Германия” и „Испания”.

Научете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ