www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Polestar 2 ще има по-евтини версии

06.03.2019 | Авто новини: Автоновини » Последни | Автор: Georgi Ivanov | 1965 прочитания
A+ | A-

Електрическият Polestar 2 на новата марка на Volvo обещава много спортни емоции с мощността си от 400 конски сили и пробег с едно зареждане от над 400 км. Но цената на фастбека също е сериозна – около 63 000 долара за първата серия Launch Edition. Но на салона в Женева стана ясно, че електромобилът ще се предлага и в по-евтини версии.

Базовата версия на Polestar 2 се очаква да е на цена около 39 000 евро в Европа, като тя ще е с батерия с по-скромен капацитет и съответно, по-малък пробег, а електромоторът ще задвижва само един двигателен мост. Но от Polestar не казват дали по-евтината версия ще е с предно или задно предаване. Възможно е да се предлагат варианти на по-евтината версия както с предно, така и само със задно предаване, а все още няма информация и на кои точно пазари ще се предлага тези по-евтини варианти на модела, към който има сериозен интерес.

От марката обясниха, че с времето дизайнът на Polestar ще се отдалечи от този на моделите и прототипите на Volvo. Защото Volvo Coupe Concept се превърна в Polestar 1, а Polestar 2 поразително прилича на Volvo Concept 40.2. В същото време Concept 40.1 пък се превърна във Volvo XC40.
Научете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ

" "