www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Женева 2019: Clio ще е първият хибриден модел на Renault

05.03.2019 | Авто новини: Автоновини » Изложения | Автор: Georgi Ivanov | 2422 прочитания
A+ | A-

Петото поколение на Renault Clio дебютира на салона в Женева, въпреки че френската компания показа още през февруари как ще изглежда новия субкомпактен модел. Clio получава еволюция в дизайна на екстериора и прилича на Megane, много промени в интериора и ще е първият хибриден модел на Renault.

Новото Clio е с 14 мм по-късно от предшественика си, колесната му база е скъсена с 6 мм, като колата е и с 30 мм по-ниска спрямо Clio IV. Но пък теглото му е с над 20 кг по-ниско.

Новият модел получава 1-литров бензинов турбо мотор, познат от Nissan Micta с мощност 100 конски сили, който ще работи с механична трансмисия или CVT кутия. На някои пазари Clio ще се предлага и с 1-литров атмосферен мотор с 75 конски сили. В гамата остава и изключително успешният 1,5-литров dCi дизел в две версии на мощност – 85 и 115 конски сили.

През 2020 година Clio ще стане първият хибриден модел на Renault, тъй като ще получи задвижващата система E-Tech, която включва бензинов двигател с мощност 90 конски сили и електромотор с 40 конски сили, който черпи енергия от батерия с капацитет 1,2 киловатчаса. От компанията обещават „движение и реакции като на електромобил” плюс 70% от градското движение да става само на ток, три режима на работа на задвижващата система и възвръщане на енергията от спирачките.

Научете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ