www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Видео инсталация "Истински игри" от Боряна Венцислава в СГХГ до 3 март

21.02.2019 | Авто новини: Лукс&Стил » Литература, арт | Автор: Jordan Lukanov | 2525 прочитания
A+ | A-

Видео инсталация "Истински игри" от Боряна Венцислава в СГХГ до 3 март

От 1 февруари до 3 март 2019 г. в Софийска градска художествена галерия Боряна Венциславова запечатва вживяването в играта с позабравените игри от близкото минало. Изложбата “Истински игри” е мотивирана от желанието на художничката да припомни опита и спомените на нейното поколение от забавлението навън с игри на живо, с понякога прости или самоделни играчки.

Петканалната видеоионсталация показва вече пораснали деца, поканени да продължат играта на фунийки или игра на ластик. Протагонистите са хора с различни професионални занимания поканени да влязат в роля, като се подлагат на една приятна възстановка, едновременно спомняйки си за детството, за самата игра и правилата и. В ситуациите провокирани от Боряна Венциславова, участниците играят бидейки себе си, във вида им на работещи възрастни.

Игрите разиграни във видео инсталацията се свързват със спомените на поколенията израснали през 80-е години на миналия век. Колективните игри, освен че изискват физическо присъствие и контакт, в контраст със статичното екранно преживяване, провокират приповдигнатост и известна театралност подсилена във видеата на Боряна Венциславова от вида на играещите-възрастни.


Видео инсталация "Истински игри" от Боряна Венцислава в СГХГ до 3 мартВидео инсталация "Истински игри" от Боряна Венцислава в СГХГ до 3 мартВидео инсталация "Истински игри" от Боряна Венцислава в СГХГ до 3 мартВидео инсталация "Истински игри" от Боряна Венцислава в СГХГ до 3 март

Тагове: Видео инсталация галерия изложба СГХГ 3 март

СнимкиНаучете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ