www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Идва ред и на Aston Martin Project 003

20.02.2019 | Авто новини: Автоновини » Последни | Автор: Georgi Ivanov | 2068 прочитания
A+ | A-

Aston Martin официално обяви следващия си суперавтомобил – Project 003, който ще е с двигател, разположен пред задния мост и ще получи някои технологични решения, използвани при Valkyrie. Най-вероятно става въпрос за олекотената конструкция на шасито и купето, активната аеродинамика и активното окачване.

Но Project 003 ще е доста по-различен автомобил, тъй като със сигурност няма да получи атмосферен V12 мотор, а по-вероятно ще се задвижва от бензинов турбо мотор, който работи с хибридна система. От британската марка не уточняват какъв точно ще е двигателят, но феновете се надяват на V8 агрегат.

Интересното е, че от Aston изрично уточняват, че този модел ще има „пространство за багаж” – важен елемент при всеки гран турър, а освен това би трябвало да очакваме, че и 003 ще е доста по-скромен, когато става въпрос за нивата на шум, които постига моторът му.

Първата производствена серия на Project 003 ще е от 500 коли, като първите доставки трябва да са факт преди края на 2021 година. Има някаква вероятност прототип на модела да бъде показан в Женева през март, а по-късно да научим и търговското наименование, с което ще се продава колата.

Научете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ