www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Обявиха номинациите за Икар 2019

06.02.2019 | Авто новини: Лукс&Стил » Кино, театър, сцена | Автор: Jordan Lukanov | 1155 прочитания
A+ | A-

Обявиха номинациите за Икар 2019

В края на следващия месец (27 март) Съюзът на артистите в България ще раздаде своите награди за сценични изкуства на официална церемония в Народния театър "Иван Вазов". По традиция призовете се предшестват от Софийския театрален салон, в рамките на който ще бъдат представени всички номинирани за ИКАР 2019 спектакли.

Комисия в състав: проф. Снежина Танковска (режисьор и педагог), проф. д.изк. Ромео Попилиев (театровед), Деница Езекиева (театровед), Недялко Делчев (режисьор), Стефания Колева (актриса), Елица Георгиева (сценограф) и Калин Николов (композитор) обяви НОМИНАЦИИТЕ ЗА ИКАР 2019 на официална пресконференция на 6 февруари в Литературен клуб "Перото", НДК.

И трите номинации ИКАР в категория „Съвременен танц и пърформанс“, излъчени от Гилдията за съвременни изпълнителски изкуства тази година, отидоха за спектакли от програмата на ДНК-пространство за съвременен танц и пърформанс. Александар Георгиев-Аце и Дарио Баррето Дамас получиха номинация за „Moonlight“. Ива Свещарова и Вили Прагер са номинирани за „Произведени за щастие“, а Ива Свещарова и за „Съвършено розово”.

Зад проекта „Произведени за щастие“ стоят екипите на Б brain С store П project, ДНК и Национален дворец на културата. „Moonlight”, с предстояща премиера на 20 и 21 февруари в ДНК, е копродукция на Гараж – колективна платформа за независими артисти и Локомотива – Център за нови инициативи в областта на изкуството и културата, Македония. Третият номиниран спектакъл – „Съвършено розово“, който може да гледате на 14 февруари, е на Ива Свещарова, Информбюро, ДНК и Национален дворец на културата.

С номинациите „ИКАР“ бе оповестена и официалната дата – 18 март, на която ще бъде открит Софийски театрален салон с документалния спектакъл „Апарт“ в новооткритата сцена „Backstage” на Театър Азарян. Театърът ще бъде домакин и на част от представленията в Салона.

„Национален дворец на културата продължава да отстоява това Театър Азарян да бъде отворена сцена, която да привлича млади таланти, млади режисьори, артисти и интересни постановки. Мисля, че се справяме все по-добре“, отбеляза Борислав Велков – председател на Съвета на директорите. Той подчерта важността на екипната работа на всички в театъра и благодари на партньорите в лицето на Съюза на арстистите в България, на Столична община, както и на принципала на НДК в лицето на Министерство на културата.

През месец март в Театър Азарян ще гостуват четири извънстолични трупи, част от програмата на Софийски театрален салон. На 11 март публиката ще гледа спектакъла „Хронолог“ на Видински куклен театър, който получи номинация „ИКАР“ в категория „Куклен спектакъл“; на 13 март – „Принцеса Турандот“ на Драматичен театър Благоевград с номинация за „Авторска музика /Пламен Мирчев-Мирона/; на 16 март – „Наемателят“ на Драматичен театър Пловдив с номинация „ИКАР“ в категория „Авторска музика“ /Милен Апостолов/ и на 19 март – „Нирвана“ на Драматичен театър Шумен, който има три номинации „ИКАР“ в категории „Дебют“ /Ирина Митева за ролята на Жената и Максима Боева за режисура/ и „Сценография“ /Борис Далчев/.


Обявиха номинациите за Икар 2019Обявиха номинациите за Икар 2019Обявиха номинациите за Икар 2019Обявиха номинациите за Икар 2019

Тагове: НДК ДНК обявиха номинации Икар

СнимкиНаучете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ