www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

София Филм Фест: Световна премиера за "Изгубени спомени" на Златина Русева

08.02.2019 | Авто новини: Лукс&Стил » Кино, театър, сцена | Автор: Jordan Lukanov | 1875 прочитания
A+ | A-

София Филм Фест: Световна премиера за "Изгубени спомени" на Златина Русева

В програмата на XXIII София Филм Фест 2019 ще бъде и световната премиера на „Изгубени спомени” („Lost Memory”), режисиран от Златина Русева, артистичен директор на „Милениум“. За седма поредна година българската документалистка ще представи специален акцент от фестивала „Милениум”, който тя и продуцентът Любомир Георгиев организират успешно вече единадесет години в Брюксел.

На един кораб, който пътува по Дунава, от делтата към изворите й в Германия, са се събрали различни музиканти, които разказват историята на великата европейска река чрез музиката, на която са посветили живота си. Тя събужда паметта на реката, а композициите рисуват картини на забравени събития, които са се случвали по бреговете на Дунав, и по странен начин се свързват с днешната реалност…

Златина Русева е изключителен майстор в композирането на документални разкази, които провокират въображението на зрителите. Тя работи дълги години заедно с международната хуманитарна организация „Лекари без граници“, за която създава поредица от документални филми от цял свят – от Африка до Якутия и Тайланд.

Срещите й с различни хора в разнообразни екстремни ситуации са усъвършенствали нейния усет за пресъздаване на реалността и образите във филмите й – пълнокръвни и достоверни до болка. „Смърт в Бали“, „Портрет на един човек на властта“, „На лов за вълци“, „Забравени от войната“, „Зелени портокали за Либерия“, „Виртуозите“, „Срещу течението“, „Севт безсмъртният – Тайните на един тракийски цар“ са награждавани с призове и овации на множество международни фестивали.

Продуцент на филма е Любомир Георгиев, който заедно със Златина Русева основава през 1989 год. културен център и продуцентска компания „Diogene“ и създават над 60 документални творби и анимационни поредици. Зад камерата на „Изгубени спомени“ е Пламен Герасимов, монтажът е дело на Мариета Чуковска, а музикалното оформление е на Мариана Вълканова.

„МИЛЕНИУМ“ е единственият световен кинофестивал, създаден през 2009 г. от Любомир Георгиев, който е посветен на основните цели на ООН за хилядолетието, определени в специална Декларация, приета в Ню Йорк през 2000 год., и насочени към премахване на бедността, насърчаване на социалните промени и гарантиране на устойчиво спрямо околната среда развитие навсякъде по света.


София Филм Фест: Световна премиера за "Изгубени спомени" на Златина РусеваСофия Филм Фест: Световна премиера за "Изгубени спомени" на Златина РусеваСофия Филм Фест: Световна премиера за "Изгубени спомени" на Златина РусеваСофия Филм Фест: Световна премиера за "Изгубени спомени" на Златина Русева

Тагове: София Филм Фест 2019 световна премиера Изгубени спомени Златина РусеваНаучете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ