www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Ryanair изкупи напълно авиокомпанията на Лауда

30.01.2019 | Авто новини: Авто пазар » Световен опит | Автор: Georgi Ivanov | 5536 прочитания
A+ | A-

Бюджетната авиокомпания Ryanair приключи вчера изкупуването на акциите на последната авиокомпания на Ники Лауда – Laudamotion. Ryaniar вече притежава 100% от Laudamotion, потвърди главният изпълнителен директор на австрийската компания Андреас Грубер. Пак той поясни, че сделката е станала факт още в края на декември, но досега се е чакало одобрението на различни австрийски и европейски регулатори.

Ryanair влезе в Laudamotion миналия март с покупката на 25%, след това увеличи дела си на 75%, а преди Нова година беше ясно, че ще вземе всички акции, но и досега няма данни за финансовите параметри на сделката.

Лауда основа Laudamotion в началото на миналата година, след като купи Amira Air, а авиокомпанията има бази във Виена, Щутгарт, Дюселдорф и Палма де Майорка.

Неизпълнителният директор на тима на Mercedes във Формула 1 и трикратен световен шампион Ники Лауда претърпя трансплантация на бял дроб през август и вече се възстановява успешно, въпреки болестта, която прекара по Нова година, гласи последната информация за Ники, който вече дава интервюта и се е върнал към тренировките и физиотерапията.

Състоянието на Лауда се оценява на 100 милиона долара, като се смята, че заплатата му в Mercedes, като той е и акционер в тима, е 2 милиона долара на година.

Научете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ