www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

NIO търси още 650 милиона долара, за да продължи да расте

30.01.2019 | Авто новини: Авто пазар » Световен опит | Автор: Georgi Ivanov | 4924 прочитания
A+ | A-

Китайският производител на електромобили NIO иска да събере 650 милиона долара, за да продължи да расте и да развива бизнеса си, обяви компанията. NIO е един от съперниците на Tesla в Китай, но като изключим тима на фирмата във Формула Е, компанията няма глобално присъствие.

Планът е парите да бъдат набрани чрез конвертируеми облигации с 5-годишен падеж, като това действие на базираната в Шанхай компания идва само 4 месеца, след като NIO излезе на Нюйоркската фондова борса.

Вчера акциите на NIO в Ню Йорк достигнаха 6,94 долара при затварянето на борсата и в сравнение със септември, когато започна търговията с тях, курсът им се е покачил с 16%.

Лансирането на кампанията с конвертируемите облигации се налага, тъй като при излизането на борсата NIO е събрала 1 милиард долара, а плановете са били за 1,8-2 милиарда, обявиха от компанията.

Според данни на Refinitiv, в момента конвертируемите облигации са новият хит на фондовите пазари в Азия, като миналата година компаниите, които са се решили на тази стъпка са събрали общо 35,5 милиарда долара.

Научете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ