www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Bridgestone с VX-TRACTOR за максимално сцепление и по-дълга експлоатация

11.01.2019 | Авто новини: Автоновини » Камиони и автобуси | Автор: Jordan Lukanov | 3178 прочитания
A+ | A-

Bridgestone с VX-TRACTOR за максимално сцепление и по-дълга експлоатация

Bridgestone е готов с най-новото си попълнение в сегмента на селскостопански гуми с висока производителност VX-TRACTOR. Тази гума покрива нуждите на потребителите за по-дълъг период на износване, като променя стандартите в технологиите и изпълнението, за да им позволи да работят по-дълго и да бъдат транспортирани товари с по високо тегло.

Желанието потребителите да се чувстват уверени с VX-TRACTOR, е причината да бъде включен блоковия патентован дизайн на Bridgestone. Дизайнерите се фокусираха върху удължаването на периода на износване, особено на пътя, което направи блоковете на VX-TRACTOR с до 20% по-дълги и по-широки от тези на преките конкуренти.

Това увеличение осигурява обща дълбочина на протектора, която отново е по-голяма от тази, която предлагат преките конкуренти. В същото време корпусът е конструиран така, че да сведе вътрешното напрежение до минимум. Това позволява на гумата да е ефективна при по-високи скорост, при пренасяне на големи товари, с вътрешно налягане до 2,4 бара.

Новата технология увеличава якостта, намалявайки ефектите от ерозията, триенето и употребата. Висококачественият шестслоен пояс на протектора също така помага да се предпази гумата от повреди и потенциални пробиви. Повърхността на страницата също е подсилена, като допълнително намалява уязвимостта на гумата от пробиване.

VX-TRACTOR е произведена по изцяло нова технология, която я прави още по-устойчива на износване от предходните модели. Иновацията е замяната на минералното олио с растителни масла, щадящи околната среда, подобрявайки живота на гумите и предприемайки жизненоважна стъпка към по-устойчиво бъдеще[1].

VX-TRACTOR използва същите доказани блокове на Bridgestone, използвани за VT-TRACTOR, които осигуряват изключително сцепление на гумата при всякакви условия. Тестовете показват, че при VX-TRACTOR приплъзването е значително по-малко от конкурентите си[2], като дава на потребителите всички основания да се чувстват уверени в гумата.

Независимо дали се намират на полето, по пътищата, дали са под напрежение, в хлъзгави условия, на асфалт или пренасящи тежки товари, VX-TRACTOR работи при най-високите стандарти. Новият VX-TRACTOR обхваща ангажимента на Bridgestone за качество, като всички налични размери включват тези нововъведения като стандартна технология.

"Новата гума VX-TRACTOR свързва настоящата гама гуми Bridgestone VT-TRACTOR за високопроизводителни трактори и гамата VT-COMBINE за комбайни за зърнени култури. Основата на VX-TRACTOR използва технология, която позволява налягане от 0,6 до 2,4 бара, което е идеално за адаптиране за всяка работна среда и гарантира, че дори и най-тежките товари могат да се транспортират. Докато доказаният патентован дизайн на блоковете оптимизира сцеплението и намалява приплъзването, добавеният обем на блоковете дава по-дълъг период на износване, което е особено важно за трактори, използвани при смесени операции на поле и на път", споделя Марк Сандърс, генерален мениджър „Земеделие“, Bridgestone EMEA.

VX-TRACTOR е разработена в европейския Център за научноизследователска и развойна дейност на Bridgestone в Италия и се произвежда в завода на Bridgestone в Пуенте Сан Мигел, Испания. Гумите ще се предлагат първоначално в дванадесет различни размера за приложения на предния и задния мост, вариращи от 24 до 42 инча. Допълнителните размери ще завършат гамата през 2019 година.

[1] Въз основа на контролиран лабораторен тест за измерване (DIN abrader test) (ускорено изпитване за стареене), проведено от научноизследователска и развойна дейност на Bridgestone
[2] Тест, проведен от PCLT за Bridgestone през октомври 2018 г. Предни гуми 600/70 R30: Bridgestone VX-TRACTOR 158D и Michelin MACHXBIB 152D. Задни гуми, 710/70 R42: Bridgestone VX-TRACTOR 173D и Michelin MACHXBIB 173D​​​​​


Тагове: Bridgestone гуми трактор сцепление експлоатация

СнимкиНаучете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ