www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

"Дизелгейт" стигна и до 1,2-литровите мотори

14.01.2019 | Авто новини: Автоновини » Последни | Автор: Georgi Ivanov | 3620 прочитания
A+ | A-

1,2-литровите дизели на VW модел EA189 също ще се окажат част от глобалния скандал „Дизелгейт”, при който стана ясно, че компанията използва нелегален софтуеър, за да дават моторите неточни данни на количеството вредни вещества, които отделят. Данните при тестове и реална експлоатация ще различават до 40 пъти, показаха изследвания в Щатите, където през 2015 избухна скандалът, а после стана ясно, че в него влизат 11 милиона коли с 2-литрови дизели в цял свят.

Сега е ред на по-малките мотори, като Министерството на транспорта в Германия обяви, че при тях са засечени разлики в данните за вредните емисии, но разследването не е приключило.

Информацията е на неделното издание на вестник Bild, което вчера съобщи, че става въпрос за над 30 000 коли в Германия и около 370 000 на територията на Европа.

Тази част от скандала „Дизелгейт” може да донесе още по-голям скандал, тъй като точно за тези 1,2-литрови двигатели шефове на Volkswagen декларираха през 2016 година, че при тях не е използван софтуеър, осигуряващ неверни данни. Вестникът допълни, че в разследването участва и прокуратурата, която ще повдигне обвинения на тези, които са излъгали през 2016 година.

От VW потвърдиха за разследването, както и за отклоненията в данните на 1,2-литровите двигатели и гарантираха, че компанията сътрудничи напълно на държавните органи.

Научете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ

" "