www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

CES 2019: Nissan учи колите си да виждат "зад ъгъла" (видео)

05.01.2019 | Авто новини: Авто Продукти » Технологии | Автор: Jordan Lukanov | 3361 прочитания
A+ | A-

CES 2019: Nissan учи колите си да виждат "зад ъгъла" (видео)

Нисан анонсира нова автомобилна система I2V (Invisible-to-Visible), която ще обединява реалния и виртуалния свят и ще позволява на шофьора "да вижда невидимото". Премиерата на технологията ще се състои на 7 януари в рамките на изложението за потребителска електроника CES 2019 в Лас Вегас.

Системата Invisible-to-Visible I2V е способна да обединява информацията от датчиците на автомобила с данните, получени от "облачното хранилище". По този начин тя може както да контролира пространството около машината, така и да прогнозира какво може да очаква транспортното средство в следващия етап на неговото придвижване.

Например, технологията позволява на шофьора да види какво се намира зад ъгъла на зданието или зад следващото кръстовище, както и да "подсказва" за пътните знаци и пешеходци. При това препоръките ще се дават в "интерактивен" и "човечен" маниер с помощта на аватари, които ще се появяват като холограми в автомобила.

Освен това, I2V може да следи състоянието на водача и да определя кога му трябва съвет в управлението или да го посъветва да спре за почивка и чаша кафе.CES 2019: Nissan учи колите си да виждат "зад ъгъла" (видео)CES 2019: Nissan учи колите си да виждат "зад ъгъла" (видео)CES 2019: Nissan учи колите си да виждат "зад ъгъла" (видео)CES 2019: Nissan учи колите си да виждат "зад ъгъла" (видео)

Тагове: CES 2019 Nissan холограма виждат зад ъгъла видеоНаучете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ

" "