www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Катастрофите стрували над 2 милиона евро на Toro Rosso през сезон 2018

02.01.2019 | Авто новини: Авто Спорт » Формула 1 | Автор: Georgi Ivanov | 4065 прочитания
A+ | A-

Вторият тим на Red Bull във Формула 1 – Toro Rosso, завърши сезон 2018 с най-много разходи за ремонт на болиди, пострадали в тежки катастрофи – над 2 милиона евро.

Сезонът се оказа доста труден за ръководения от Франц Тост отбор – тимът работи за първи път с моторите на Honda и на практика от средата на годината всички състезания се оказаха тестове за 2019, а Пиер Гасли и Брендън Хартли натрупаха десетки наказания. В крайна сметка Toro Rosso завърши годината на 9-о място от 10 тима с 33 точки.

Заедно с това двамата пилоти записаха и няколко тежки и скъпи катастрофи, сред които се открояват инцидентите на Гасли в Испания и Хартли в Канада, като и двата станаха в първата обиколка на състезанията.

Най-доброто класиране за годината за тима постигна Гасли – 4-и в Бахрейн, а освен това записа и две шести места в Монако и Унгария.

Тост потвърди, че точните разходи за ремонт на катастрофиралите автомобили са 2,3 милиона евро.

„Списъкът с тежките инциденти е доста дълъг – обясни Тост. – Гасли се удари с Грожан, който се завъртя в първата обиколка в Барселона. Във Франция Гасли не успя да избегне Окон и се удари в него.

„После в Канада катастрофираха Хартли и Строл, пак в първата обиколка. А на „Силвърстоун” Хартли направи тежка катастрофа в третата свободна тренировка заради повреда в окачването.

„На „Монца” Хартли беше ударен от Вандоорн и Ериксон, като това стана още преди първия завой, като колата беше много пострадала.”

Гасли отчете сезон 2018 като „успешен”, а тази година той ще е партньор на Макс Верстапен в Red Bull.

Научете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ