www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Кубица: Не всички се радват на завръщането ми във Формула 1

19.12.2018 | Авто новини: Авто Спорт » Формула 1 | Автор: Georgi Ivanov | 3339 прочитания
A+ | A-

Полският пилот Роберт Кубица се завръща като титуляр във Формула 1 през следващия сезон, 8 години след ужасяващата катастрофа, която претърпя на рали и заради която едва не загуби дясната си ръка. Кубица прекара 2018 като резервен пилот на Williams, но догодина ще си партнира с дебютанта Джордж Ръсел.

В интервю за полското радио FM RMF Кубица говори за връщането си като титуляр във Формула 1 и за репликата на 4-кратния световен шампион Себастиен Фетел за младите пилоти, които също заслужават шанс да се пробват. Идеята на Фетел беше, че когато пилоти като Кубица получават втори шанс, това се отразява негативно на младите таланти.

„Всеки си има мнение по този въпрос – обясни Кубица. – Очевидно е, че не всички се радват на моето завръщане във Формула 1, особено когато става въпрос за коментари от страна на пилоти, тъй като там конкуренцията е много сериозна.

„Не бих казал, че Фетел е много по-млад от мен. Но е факт, че във Формула 1 влизат и млади пилоти – догодина мой съотборник ще е дебютантът Джордж Ръсел.”

Кубица има 1 победа в BMW Sauber, а когато катастрофира беше пилот на Renault и наскоро призна, че е имал предварителен договор с Ferrari за сезон 2012, където е трябвало да е съотборник на Фернандо Алонсо.

Научете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ