www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Дакар 2019: Mitsubishi Eclipse Cross се цели в Топ 20

10.12.2018 | Авто новини: Авто Спорт » Офроуд | Автор: Jordan Lukanov | 1882 прочитания
A+ | A-

Дакар 2019: Mitsubishi Eclipse Cross се цели в Топ 20

Екипът на Mitsubishi Motors вече не участва в моторните спортове, но славата и репутацията на марката от Дакар и WRC все още вълнуват. Важна роля в спортната история на Mitsubishi Motors играят местните дистрибутори – от SONAUTO във Франция в началото на 80-е години на миналия век, който решава да се включи в Рали Дакар с иновативното тогава Pajero, до Mitsubishi Motors Испания днес, който подкрепя рали състезателката Кристина Гутиерес със състезателен вариант на Eclipse Cross в предстоящото Рали Дакар 2019, което ще се проведе от 6 до 17 януари.

Заедно с втория пилот – испанецът Пабло Хуете, 26-годишната Кристина, която е и лице на програмата за сигурност на пътя Vial Fun, организирана от Santander Consumer Finance, ще вземе участие в тежка надпревара - 5000 км трасе, разделено на 10 етапа, 70% от което – пясък. След усилена подготовка, тя е готова за третото си участие в състезанието (през 2017 г. и 2018 г. пресича финалната линия с най-добри резултати сред жените): "Както винаги, когато се изправям пред подобно предизвикателство, имам големи очаквания, но също и респект. Дакар е най-трудният тест за мен и основната цел, разбира се, е изобщо да успея да пресека финиша за трети пореден път”.

Кристина Гутиерес добавя: "Сигурна съм обаче, че новият автомобил и целият екип, ще ни поставят на равни начала с нашите съперници. Във всеки случай, имайки и опита от предните две години, ще мога да се насладя максимално на преживяването".

Поставяйки си цел да финишира в челната 20-ца, Кристина ще се впусне в 41-вото Рали Дакар с Mitsubishi Eclipse Cross T1 състезателен автомобил. За него тя споделя: “За мен това е огромна стъпка напред спрямо предните години. Ускорението е много добро, освен това е по-лесен за управление и има по-добри офроуд възможности. Като вземем предвид впечатляващия дизайн на серийния Eclipse Cross, състезателният вариант е най-грандиозният автомобил, който съм карала, определено привлича вниманието!”


Дакар 2019: Mitsubishi Eclipse Cross се цели в Топ 20

Тагове: Дакар 2019 Mitsubishi Eclipse Cross Топ 20 рали

СнимкиНаучете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ