www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Шефовете на VW не се разбрали за края на бензина и дизела

10.12.2018 | Авто новини: Автоновини » Елмобили и хибриди | Автор: Georgi Ivanov | 3455 прочитания
A+ | A-

Техническият шеф на Volkswagen Франк Велш обяви, че компанията ще продължи да произвежда автомобили, задвижвани от двигатели с вътрешно горене и след 2026 година. Това изявление идва като уточнение на информацията от компанията, че следващото поколение ДВГ на VW ще е последното и се очаква до 2026 бензиновите и дизеловите мотори да бъдат напълно изместени от електромобилите.

Главният стратег на VW Михаел Йост обясни във Волфсбург, че „инженерите на компанията работят по последната платформа на VW за автомобили, които няма да са CO2 неутрални”.

„Ние постепенно ще намаляваме двигателите с вътрешно горене, до абсолютния минимум – обясни Йост. – През 2026 година ще започне производството на последния модел, който ще използва платформа за двигатели с вътрешно горене.”

Сега дойде ред на Велш да поясни това изказване на Йост.

„Не е коректно да се твърди, че от 2026 година ще спрем развитието на двигатели с вътрешно горене – обясни Велш. – Мисля, че хората повече или по-малко се влияят от това, че през 2040 година ще спрат продажбите на нови коли с двигатели с вътрешно горене.

„Но Европа не е единственият ни пазар, има други региони със собствени регулации и изисквания и според мен, развитието на още по-ефективни автомобили с двигатели с вътрешно горене ще продължи и след 2026 година.”

Миналата година шефовете на VW Group обявиха, че автомобилният гигант ще инвестира над 30 милиарда евро в електрификация, автономни технологии и развитие на други съвременни технологии до 2022 година.

Научете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ