www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Pirelli: Няма да е лесно състезанията да станат по-интересни

05.12.2018 | Авто новини: Авто Спорт » Формула 1 | Автор: Georgi Ivanov | 3668 прочитания
A+ | A-

Шефът на моторспорт подразделението на Pirelli Марио Изола предупреди, че битката с отборите за увеличаване на спиранията в бокса догодина във Формула 1 няма да е лесна.

Тази година италианската компания доставяше с една стъпка по-твърди сликове на тимовете и те се стремяха да изкарат с една смяна на гуми почти всички състезания. Изола прогнозира, че това най-вероятно ще се запази и през сезон 2019.

„Желанието на отборите да покрият състезанието с едно спиране в бокса не се дължи само на състоянието и представянето на гумите – обясни Изола. – Тимовете предпочитат по-неагресивна стратегия с по-ниско темпо, но само с едно спиране в бокса, тъй като една смяна им носи по 21-22 секунди загуба на пилот, които след това трудно се наваксват. И тук не става въпрос само за гумите. Има и други ограничения – ресурс на двигателите, разход на гориво и т.н.

„Лично аз бих искал да гледам как пилотите атакуват по-сериозно в по-голямата част от всяко едно състезание.

„Естествено, в регламента може да бъде записано, че във всяка надпревара трябва да има две задължителни спирания в бокса, но отборите ще ги нагласят да са по едно и също време и пак няма да има промяна.

„Проблемът е сложен, но се надяваме, че ще бъде решен. Вече го обсъждахме с отборите и пилотите, с ФИА и ФОМ, но засега няма решение, което да използваме за догодина.”

Научете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ