www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Citroen няма пари, за да предложи трета кола на Льоб

03.12.2018 | Авто новини: Авто Спорт » Рали | Автор: Georgi Ivanov | 4983 прочитания
A+ | A-

Програмата на Citroen в световния рали шампионат за сезон 2019 ще се свие до два C3 WRC, стана ясно тази седмица, които ще бъдат карани от Себастиен Ожие и Есапека Лапи.

Тимът ще загуби за предстоящия сезон парите от туристическото министерство на Абу Даби и това означава, че третата кола, която трябваше да се кара в отделни ралита от Себастиен Льоб няма да има финансиране.

9-кратният световен рали шампион кара в 3 състезания за Citroen през 2018 и спечели рали „Испания”, но за сезон 2019 картинката е доста по-различна. Peugeot изненадващо закри програмата си в световния рали крос шампионат и Льоб се бори, за да запази колата си като частен участник в шампионата, но засега единственият му сигурен ангажимент е участието в рали „Дакар”, където ще кара частен Peugeot 3008DKR на PH Sport.

„В момента няма нищо освен „Дакар” и съм отворен за дискусии с всеки отбор, във всеки един шампионат”, потвърди Льоб.

Очаква се, че Абу Даби ще се завърне като партньор на Citroen за 2020 година, но орязването на бюджета на тима оставя без кола и Мадс Остберг за догодина, както и другият пилот на Citroen през 2018 Крейг Брийн, който преговаря с M-Sport и Hyundai.

Научете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ

" "