www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Руснаци с 10-дневен тест на Skoda Superb като безпилотна кола (видео)

23.11.2018 | Авто новини: Авто Продукти » Технологии | Автор: Jordan Lukanov | 2872 прочитания
A+ | A-

Руснаци с 10-дневен тест на Skoda Superb като безпилотна кола (видео)

Експериментален безпилотник, разработен от руската фирма "СтарЛайн", измина в автономен режим около 2500 км от Санкт Петербург до Казан. За преодоляването на този маршрут на безпилотния автомобил StarLine - преработен Skoda Superb, са били необходими 10 дни.

По време на пътуването колата с автономно управление се е движила със скорост до 80 км/ч. Експерименталният автомобил StarLine е снабден с автопилот от трето ниво, в който са реализирани два основни режима на автономно управление.

Първият представлява система за поддържане на колата в избраното платно за движение. С помощта на видеокамери и радари електрониката следи за маркировката и направлява по нея автомобила.

"Вторият режим на автономно управление, който сега усъвършенстваме активно, позволява на автомобила да се движи в условия при липса на маркировка, лошо време, в условия на натоварен градски трафик с множество непредвидими фактори", - поясни ръководителят на проекта "Умен безпилотен автомобил StarLine" Борис Иванов.

В момента "СтарЛайн" работи върху усъвършенстване на автопилота, създавайки точна пътна карта. Локацията на автомобила се определя с помощта на спътникова и инерционна навигация, и километраж.

Колата, която се движи по предварителен маршрут, постоянно анализира обкръжението благодарение на сензорите. Въз основа на получените данни електрониката взима решения за необходимите действия.Тагове: Автономен тест Skoda Superb безпилотна кола видео

СнимкиНаучете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ