www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

McLaren изпраща Алонсо със специална разцветка на колата

22.11.2018 | Авто новини: Авто Спорт » Формула 1 | Автор: Georgi Ivanov | 2017 прочитания
A+ | A-

Този уикенд Фернандо Алонсо ще участва в последното си състезание във Формула 1 – Гран при на Абу Даби. Испанецът, който има две световни титли с Renault през 2005 и 2006 обяви, че напуска, тъй като вече е постигнал всичко, каквото иска в шампионата и си тръгва, тъй като няма шанс за силно представяне.

Въпреки това обаче много анализатори са убедени, че ако в близко бъдеще се появи шанс за Фернандо да кара в силен отбор във Формула 1, то той ще се върне.

Засега е сигурно, че Алонсо ще довърши суперсезона в световния шампионат за издръжливост, който свърша в средата на 2019 и догодина ще стартира в „Инди 500”.

По случай последния старт на испанеца във Формула 1 на капака на двигателя на неговия болид ще се появят и цветовете на каската му – синьо, червено и жълто. А пък шлемът на Фернандо е оцветен така в чест на родния му край в Испания – Астурия. Отделно от това на борда на колата ще се появят и инициалите на пилота – FA.

Шефът на McLaren Зак Браун вече призна, че ако тимът му отбележи сериозен прогрес и се върне в челото, то първият пилот, на който той ще се обади, естествено е Алонсо.

Научете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ