www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Още 5 петъка с "Ла Комедия" в "Нов театър НДК" (видео)

01.11.2018 | Авто новини: Лукс&Стил » Кино, театър, сцена | Автор: Jordan Lukanov | 2206 прочитания
A+ | A-

Още 5 петъка с "Ла Комедия" в "Нов театър НДК" (видео)

Пет поредни петъка - 2, 9, 16, 23 и 30 ноември, в "Нов театър НДК" от 19:30 ч. отново ще можем да видим уникалния авторски спектакъл на Алина и Стефан Плачкови "Ла Комедия" (La Comedia). Двамата артисти години наред се изявяват на едни от най-големите театрални и циркови сцени в над 50 страни по света.

Техният съвместен личен и професионален живот започва малко след личната среща на Стефан с Папа Йоан Павел II, който го благословил след като гледал представление на „Цирк Балкански“. Отскоро успешното артистично дуо живее в България и се среща с родната публика чрез спектакъла „Ла Комедия“. Той дебютира у нас на сцената на Нов театър НДК в края на септември и премина с успех там и през октомври.

Алина и Стефан играят заедно със своя син Саша като „Трио Плачкови“. Инициативата за създаването на авторския спектакъл „Ла Комедия“ е на внучката на Чарли Чаплин – Виктория Чаплин, която се познава от дълги години със семейство Плачкови. Тя предлага да се продължи сътрудничеството между двете семейства, започнало преди 100 години, когато прадядото на Алина Плачкова – Джордж Дейвис, е играл заедно с Чарли Чаплин във филма „Циркът“.

В комедийния физически театър „Ла Комедия“ се сливат „физически театър“ и „физическа комедия“, използвана от Чарли Чаплин. Спектакълът представлява микс от музика, танц, нямо кино, пантомима, циркови номера, сложна акробатика и комедия дел арте. „Трио Плачкови“ комбинират по интересен и уникален начин много и различни артистични умения.

„Ла Комедия“ е една добре забъркана смес от много хумор, непринудена ирония и откровено смешни житейски ситуации. В основата на всичко е историята на жена, която мечтае за голямата сцена, за Холивуд и в съня си сбъдва своите мечти. В края на пътя към щастието обаче тя разбира истински ценните неща от живота, които спектакалът показва по един интересен и смешен начин, напук на суетата от прожекторите и мечтата за слава на лирическата героиня.

Връзката на артистите „Трио Плачкови“ с публиката на „Ла Комедия“ е много пряка. Зрителите се забавляват и участват в спектакъла. В много от скечовете именно те са в основата на доброто настоение в залата. За зрителите това е удоволствие за всички сетива и смях без думи, забавление за малки и големи.

Алина Плачкова е от френско-белгийски произход. Родена е в Дания в семейство на седмо поколение артисти. Получава образованието си в Кралския балет и Музикалната академия. Носител е на златен медал от Международния цирков фестивал в Париж – „Циркът на бъдещето”, както и от цирковите фестивали в Рим и Берлин. Алина е професионален артист в областта на музикалното жонглиране и акробатичния балет. Сред сцените, на които се е изявявала, са „Лидо“, „Мулен Руж“, „Фоли Бержер“.

Стефан Плачков е роден в България. Завършва известното цирково училище в Москва с грамота лично от Юрий Никулин. Работил е с „Цирк Балкански“ и „Цирк дьо Солей“. Участвал е като консултант в реализацията на високобюджетен мюзикъл на Бродуей – „Пипин“ / Pippin (2015), отличен с наградата „Тони“. Стефан Плачков е професионален артист в жонглирането, свободното балансиране върху стълба, въртенето на кубове и комедията. Изявявал се е в престижни фестивали в Рим, Париж, Берлин.

По време на пресконференция преди спектакъла в началото на есента Алина Плачкова представи две ключови сцени от "Ла Комедия". Първата е пантомима с шлифер – етюд, при който се случва трансформацията на героинята в самото начало и тя „влиза“ в своя сън.

Алина Плачкова впечатли присъстващите и с музикално жонглиране върху пиано. Стефан Плачков обърна специално внимание, че тя е единствената жена в света, която изпълнява този уникален номер.

Стефан Плачков обясни още, че в комедийния физически театър „Ла Комедия“ се сливат „физически театър“ и „физическа комедия“, използвана от Чарли Чаплин. Той акцентира на това, че публиката се забавлява и участва активно в представлението, което е микс от музика, танц, нямо кино, пантомима, циркови номера, сложна акробатика и комедия дел арте. Той е подходящ за малки и големи – от 3 до 93 години, както с усмивка отбеляза Стефан Плачков.Още 5 петъка с "Ла Комедия" в "Нов театър НДК" (видео)

Още 5 петъка с "Ла Комедия" в "Нов театър НДК" (видео)Още 5 петъка с "Ла Комедия" в "Нов театър НДК" (видео)Още 5 петъка с "Ла Комедия" в "Нов театър НДК" (видео)

Тагове: Цирк комедия Нов театър НДК видеоНаучете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ