www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Hyundai-KIA назначи дизайнера на Lamborghini Murcielago за свой ръководител

01.11.2018 | Авто новини: Авто пазар » Световен опит | Автор: Angel Sergeev | 1850 прочитания
A+ | A-

Люк Донкерволке ще замени Петер Шрайер на кормилото на дизайнерския отдел в Hyundai-KIA. Донкерволке идва от по-ниските нива на йерархията при корейците, като досега отговаряше за визията на брандовете Hyundai и Genesis.

Белгийският дизайнер е част от производителя от 2015 година насам, като сега ще поеме централна позиция в определяне на корпоративния дизайн. Шрайер ще продължи да работи с корейците, но ще бъде нещо като консултант не постоянно свързан с марките.

Преди да се присъедини към Hyundai-KIA, Донкерволке прекарва дълго време в редиците на различни марки от концерна Volkswagen Group. Първият му голям успех е поемането на дизайна в Lamborghini, където е отговорен за създаването на Murcielago.

В самото начало на кариерата си той създава дизайна и за първите модерни поколения на Skoda Octavia и Fabia, които върнаха чешката марка към живот в края на 90-те години на миналия век.

За последно преди да премине в Hyundai-KIA той е ръководител на дизайнерския отдел в Bentley.Тагове: hyundaikiaНаучете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ