www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Citroen готви трета кола за Льоб за сезон 2019

31.10.2018 | Авто новини: Авто Спорт » Рали | Автор: Georgi Ivanov | 3123 прочитания
A+ | A-

Победата на Себастиен Льоб в рали „Испания” до известна степен спаси сезона на Citroen в световния шампионат и тимът излиза от кризата, в която беше изпаднал в края на престоя на Крис Мийк и след уволнението му.

9-кратният световен рали шампион се върна тази година за три ралита, но сега има възможност през 2019 да кара повече, тъй като Peugeot обяви, че закрива програмата си в световния рали крос шампионат, където Себ представляваше френската марка.

Веднага след финала в Испания Льоб заяви, че все още не е готов да коментира евентуални състезания за Citroen за догодина, но по-рано беше потвърдил, че е готов да участва в тестове, за да помогне на тима.

По-рано този от Citroen обявиха новите си пилоти за догодина – Себастиен Ожие и Есапека Лапи ще карат C3 WRC с пълна програма и тогава беше съобщено, че тимът няма планове да участва с трета кола. Сега това се променя.

Главният изпълнителен директор на Citroen Линда Джаксън заяви, че има „сериозна възможност” тимът да участва с три коли догодина, тъй като преследва първата си световна титла от 2012 година.

„В момента дискутираме това с нашите партньори – обясни Джаксън. – C3 WRC вече се доказа и с новите пилоти ще имаме успехи.

„В Citroen смятаме, че можем да спечелим световната титла. Честно казано, никой не наема един от най-добрите пилоти и да не иска да спечели.”

Линда Джаксън намекна, че сега в Citroen чакат отговора на Льоб, като е възможно догодина той да дели третата кола на тима с Крейг Брийн.

„Себастиен е част от семейството на PSA и е ясно, че обсъждаме усилено с него нашите планове – потвърди Джаксън. – В момента не мога да коментирам, той ще каже какво иска да прави и какво не. Но още веднъж, той е част от семейството и съм сигурна, че има нещо, което Себ иска да направи, за да ни помогне.

„Залогът е висок, готови сме да направим много неща, чакаме решението на Себ.”

Джаксън потвърди, че Citroen ще участва в световния рали шампионат поне до края на 2020 година, когато изтича и договорът на новия пилот №1 на тима Себастиен Ожие.

Научете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ