www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Rimac ще прави елзадвижването на хиперколата Pininfarina PF0

28.09.2018 | Авто новини: Автоновини » Елмобили и хибриди | Автор: Jordan Lukanov | 3679 прочитания
A+ | A-

Rimac ще прави елзадвижването на хиперколата Pininfarina PF0

Automobili Pininfarina направи поредица от вълнуващи съобщения от новата си централа в Мюнхен, където е установен управленския екип на компанията. След успешния си дебют в Монтерей и Пебъл Бийч луксозната концепция Pininfarina PF0 се завърна в Европа с цел да създаде бизнес бази и партньорства за доставка на първото возило до края на 2020 година.

Баварската столица е в близост до северната част на Италия и дома на Pininfarina SpA, където ще се проектира и изгради PF0 по договор. На пресконференция в Мюнхен беше съобщено за техническо партньорство с хърватската компания Rimac, която с опита си в създаването на суперелмобили ще отговаря за електрическото задвижване на хиперколата от Пининфарина.

Хората на Мате Римак ще осигурят най-съвременна технология за задвижване на електрическия двигател за колата, а Ник Хайдфелд ще пренесе опита си като пилот във Формула 1 и Формула Е от състезателната писта на пътя. Pininfarina PF0 ще се задвижва от 4 елмотора със сумарна мощност 2000 конски сили. Хиперколата ще се ускорява от място до 100 км/ч за под 2 секунди с максимална скорост над 402 км/ч. Запасът на батериите ще стига за преход до 500 км без презареждане.

Предполага се, че Pininfarina, която сега принадлежи на индийската Mahindra Group, ще произведе само 150 подобни автомобила с цена над $2 милиона. Продажбите на електрическия хиперкар ще започнат след две години.


Rimac ще прави елзадвижването на хиперколата Pininfarina PF0Rimac ще прави елзадвижването на хиперколата Pininfarina PF0

Тагове: Rimac елзадвижване хиперкола Pininfarina PF0 елмобил

СнимкиНаучете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ