www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Волво Груп България вложи 3 000 000 лева в собствен сервизен център до Пловдив

24.07.2018 | Авто новини: Автоновини » Камиони и автобуси | Автор: Jordan Lukanov | 2783 прочитания
A+ | A-

Волво Груп България вложи 3 000 000 лева в собствен сервизен център до Пловдив

С 3 000 000 лева инвестиция Волво Груп България започва изграждането на собствен сервизен център до Пловдив. Базата ще се простира на терен от 23 декара в непосредствена близост до магистрала "Тракия" (между 119 и 121 км, до село Бенковски, община Марица).

В центъра ще се извършва обслужване, сервизиране и продажба на пълната гама товарни автомобили от марките Volvo и Renault. Сервизът ще разполага с модерно оборудване по утвърдените глобални стандарти на компанията. В него ще има три проходни канала и три диагностични стенда.

Капацитетът на обслужване ще бъде 4560 камиона годишно, като ще може да се работи по 9 едновременно. Ще разполага с екип от 15 специалисти и мобилна група. Складовата база ще разполага с големи наличности на резервни части и ще осигурява доставка в рамките на 24 часа.

“Целият процес - от избора на локацията, през проектирането и осигуряването на оборудване по световните стандарти, до интензивните срокове за изпълнение е с цел да осигурим още през 2019 година още по-достъпен сервизен център с увеличен капацитет и подобрени условия за работа с клиентите ни. Пловдив е стратегически регион за нас, защото тук се намират едни от най-динамично развиващите се компании в транспортния бранш.”, обясни Карин Йохансон, управляващ директор на Волво Груп България по време на първата копка на новия център: “Решаващо предимство е, че тук ще работят и едни от най-добрите специалисти в следпродажбеното обслужване на Volvo Group Trucks, които през годините си спечелиха и международно признание.”

Инвестицията в собствен сервизен център в Пловдив е част от цялостната стратегия на Волво Груп България за устойчиво развитие, модернизация и увеличаване капацитета на сервизната мрежа в страната. Проектът стартира с откриване на сервизна база във Варна през 2015 г., а от началото на 2016 год. отвори врати и разширеният сервизен център в София, който има капацитет за сервизиране на 10 368 товарни автомобили средно на година и позволява едновременна работа по 16 влекача.

През 2017 г. заработи и новият център на Волво Груп България в Бургас, изграден с 2 млн. лева инвестиция. През есента на 2018 год. предстои и откриването на сервизна база на компанията във Велико Търново. С това общата инвестиция за развитието на сервизната мрежа у нас ще надхвърли 12 млн. лева.


Волво Груп България вложи 3 000 000 лева в собствен сервизен център до ПловдивВолво Груп България вложи 3 000 000 лева в собствен сервизен център до ПловдивВолво Груп България вложи 3 000 000 лева в собствен сервизен център до ПловдивВолво Груп България вложи 3 000 000 лева в собствен сервизен център до Пловдив

Тагове: Волво Груп България Volvo сервиз Пловдив

СнимкиНаучете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ