www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Първият електрически модел на VW ще се казва Neo?

19.09.2018 | Авто новини: Автоновини » Елмобили и хибриди | Автор: Georgi Ivanov | 2770 прочитания
A+ | A-

Производството на първия електрически модел на Volkswagen – ID, стартира през ноември 2019 година в завода на гиганта в Цвикау. Концептът със същото име дебютира в Париж през 2016 година, а първият модел, изграден върху модулната платформа MEB ще се превърне в основополагащ автомобил за марката, която полага неимоверни усилия, за да се дистанцира от „Дизелгейт”, избухнал преди три години.

ID ще е подмарката на VW, която ще произвежда електромобили, но все още първият хечбек, който ще е с размерите на Golf, няма име. Според информация от компанията, едно от възможните имена на модела е Neo, като точно това название е било запазено от VW за употреба в Европа.

Възможно е Neo да е само името на проекта, под чиято шапка се развива електрическият хечбек.

Без значение как ще се казва първият електрически модел на VW, той ще е изключително важен за компанията, тъй като ще положи основите на икономиите от мащаб, както посочи Томас Улбрих – човекът, който отговаря за електрическите модели на VW.

VW планира да лансира 27 електрически модели, качени на MEB, до 2022 година, като Улбрих вече посочи, че първата вълна електромобили на компанията ще достигне 10 милиона броя.

Научете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ

" "
" "