www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Red Bull: Мик Шумахер не е кандидат за място в Toro Rosso

13.09.2018 | Авто новини: Авто Спорт » Формула 1 | Автор: Georgi Ivanov | 5141 прочитания
A+ | A-

След последните силни състезания на Мик Шумахер в европейскита Формула 3 се появи информация, че той може да е част от списъка с пилоти, които са кандидати за място в Toro Rosso във Формула 1 догодина.

Дори някои анализатори уточниха, че от отбора са готови да поканят Мик за титуляр, като преди него така тимът вкара във Формула 1 Макс Верстапен.

Моторспорт съветникът на Red Bull доктор Хелмут Марко обаче уточни, че тези предположения не отговарят на истината.

„Мик не влиза в нашия списък с потенциални пилоти за догодина, ние не поддържаме никакъв контакт с него”, обясни доктор Марко пред списание Auto Bild.

Възможно е за догодина в Toro Rosso да се отворят две места, тъй като Пиер Гасли преминава в Red Bull, за да замени напускащия Дениъл Рикардо, а оставането на Брендън Хартли за още една година не е сигурно.

Марко обяви, че списъкът с кандидати включва 10 имена, а шефът на Red Bull Кристиан Хорнър потвърди, че тимът може да си върне уволнения Даниил Квят.

Миналата седмица в базата на Toro Rosso се появи бившият пилот на тима Себастиен Буеми, което също накара пресата в Швейцария да прогнозира, бе ексшампионът във Формула Е може да се върне във Формула 1.

Научете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ