www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Възроденият Lister показа най-бързия кросоувър в света

10.09.2018 | Авто новини: Автоновини » Последни | Автор: Jordan Lukanov | 2933 прочитания
A+ | A-

Възроденият Lister показа най-бързия кросоувър в света

Възродената британска компания Lister Cars, известна със своите болиди за "Льо Ман", разсекрети най-бързия кросоувър в света. Новата кола е построена върху базата на топ-машината Jaguar F-Pace SVR и носи името LFP.

Автомобилът ще излезе в ограничен тираж от 250 екземпляра. Машината вече е достъпна за поръчки на стартова цена от 154 994 евро.

Британците твърдят, че мощността на кросоувъра LFP съставлява 670 к.с., а все още е тайна какъв двигател задвижва този супер SUV. Представители на Lister Cars казват само, че кола с такъв мотор може да се ускори от място до 100 км/ч за 3,5 секунди с максимална скорост 320 км/ч.

За сравнение, Lamborghini Urus, който сега носи титлата "най-бърз SUV", е снабден с 4-литров битурбо V8 агрегат за 650 к.с. и 850 Нм въртящ момент. Що се касае до стандартната версия на Jaguar F-Pace SVR, то тя се предлага с 5,0-литров бензинов V8 двигател с 550 "коня".


Възроденият Lister показа най-бързия кросоувър в светаВъзроденият Lister показа най-бързия кросоувър в светаВъзроденият Lister показа най-бързия кросоувър в светаВъзроденият Lister показа най-бързия кросоувър в света

Тагове: Lister най-бързия кросоувър британска

СнимкиНаучете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ