www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Волво тества безпилотeн електрически самосвал

01.09.2018 | Авто новини: Автоновини » Камиони и автобуси | Автор: Jordan Lukanov | 4557 прочитания
A+ | A-

Volvo Group започна изпитания на специализирана тежка техника, снабдена с електрически двигатели и системи за автоматично управление. Тестовете, които ще продължат 10 седмици, започнаха на кариера недалеч от Гьотеборг.

Изпитателният парк се състои от осем електрически безпилотни самосвали HX2 с електрическа тяга, 70-тонен ескаватор EX1 с дизелово-електрическа установка, както и прототип на хибриден челен товарач LX1. Основната задача на инженерите е да намалят количеството на вредните емисии по време на тестовете, както и да снижат разходите за експлоатация на оборудването с около една четвърт.

По-рано Volvo Trucks и шведската компания за рециклиране на отпадъци Renovo започнаха да тестват камион за боклук с автоматични системи за управление. Безпилотникът е изграден въз основа на камиона Volvo FM 330, оборудван е с GPS-навигатор, сензорна система и оптичен лазерен далекомер LiDAR.

Когато камионът за боклук за първи път излиза на непознат терен се управлява от водач. Системата обаче запаметява околната среда, създава виртуална карта с местоположението на кофите за боклук и след това шофьорът става излишен.Тагове: Volvo Trucks Волво тества безпилотeн електрически самосвалНаучете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

" "
facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ

" "
" "