www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Лада Нива, участвала в рали Дакар, отива на търг за $100 хил.

27.08.2018 | Авто новини: Автоновини » Последни | Автор: Angel Sergeev | 16745 прочитания
A+ | A-

Добри екземпляри от една от най-легендарните офроуд машини, Лада Нива, могат да бъдат намерени и днес за няколко хиляди лева. Чисто нов такъв автомобил струва между 18 и 23 хиляди лева в зависимост от избраната версия на купето. Но как ви звучат 100 000 долара за употребявана Нива?

Точно толкова се очаква да бъдат похарчени по време на търг, в рамките на който ще бъде предложена Лада Нива взела участие в рали Париж-Дакар през 1981 г. Аукционът ще се проведе в Лондон, а домакин ще бъде известната аукционна къща RM Sotheby´s.

Разбира се, тук далеч не става дума за стандартен екземпляр Нива. Преработките са множество, като включват почти изцяло преработено купе, roll cage в интериора, допълнителна протекция на дъното отпред и отзад, по-голям резервоар за гориво и подобрено окачване.

За жалост, конкретно тази Нива така и не завършва състезанието поради техническа повреда, но друг идентичен автомобил от същия екип остава трети в класирането за съответния клас.Тагове: ладаниваНаучете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ