www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Honda иска да работи с Алонсо в Индикар

17.08.2018 | Авто новини: Авто Спорт » Формула 1 | Автор: Georgi Ivanov | 5899 прочитания
A+ | A-

От Honda официално обявиха, че компанията ще „приветства” Фернандо Алонсо в Индикар през следващия сезон, ако той реши да кара в Щатите в преследване на победата в „500 мили на Индианаполис”. В същото време в McLaren все още няма яснота дали тимът ще участва в Индикар догодина или на по-късен етап.

Много анализатори се притесняваха, че бъдещата съвместна работа на Honda с Алонсо ще е невъзможна заради постоянните оплаквания на испанеца от проблемите с японските мотори във Формула 1 до края на миналия сезон. По ирония на съдбата Фернандо участва в „Инди 500” миналата година с мотор на Honda и отпадна заради повреда в него, а преди това беше начело в състезанието.

Появиха се обаче информации, че в McLaren може да предпочетат мотор на Chevrolet за все още непотвърдената си програма в Индикар за 2019.

„Фернандо Алонсо е един от най-добрите пилоти на своето поколение и за нас беше удоволствие да работим с него по време на „500 мили на Индианаполис” миналата година – обясни Арт Сен Сир, президент наHonda Performance Developments. – Той показа, че веднага може да се бори с най-бързите в Индикар и за шампионата ще е страхотно, ако той реши да продължи кариерата си тук след Формула 1.

„Да работи с Алонсо ще е плюс за всеки отбор и производител в Индикар, включително и за нас.”

От Honda не изключиха възможността японците да доставят мотори на McLaren в Индикар, но уточниха, че капацитетът им за работа с клиенти в шампионата е почти запълнен.

Най-вероятно Алонсо ще кара с мотор на Honda в теста му с болид на Andretti от Индикар, който е предвиден за септември. Почти сигурно е, че ако McLaren влезе в Индикар, това ще стане съвместно с тима на Майкъл Андрети.

Научете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ