www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Официална подкрепа от институциите за програмата "Шофиране = Отговорност"

15.08.2018 | Авто новини: Катастрофи » Акции | Автор: Jordan Lukanov | 6624 прочитания
A+ | A-

Програмата „Шофиране = Отговорност“ - част от платформата за социална отговорност на алкохолната компания Перно Рикар България, се радва на впечатляващи резултати в своя трети сезон. Месец преди началото на предстоящата учебна година отчетът за постигнатото през миналата надминава първоначалните цели, а ефектът е повече от осезаем.

Благодарение на общите усилия на държавата, в лицето на МВР и тези на бизнеса – в това на алкохолната компания Перно Рикар България, няма нито един загинал абитуриент при ПТП по време на майските празненства. Щастливата новина е официално потвърдена от дългогодишните партньори на образователната програма „Шофиране = Отговорност“ в лицето на дирекция „Пътна Полиция“ към МВР.

Кампанията започна през 2015/16 учебна година и с всяка изминала успехът й става все по-забележителен. За целите й специално бе създаден 17-минутен късометражен филм "Моментът никога не е само един" с участието на редица известни БГ актьори - Александър Сано, Силвия Петкова, Филипа Балдева и Силвестър Силвестров.

Режисьор е Зоран Петровски, а сценарист - Георги Иванов. Основният фокус на програмата е предназначен към учениците в XI и XII, на които предстои, или съвсем скоро са придобили документ за правоуправление на автомобил.

Част от приятелите и посланици на тази идея пътуват стотици километри, за да се срещнат наживо с учениците, които са проявили завиден интерес към програмата. През тази учебна година „Шофиране=отговорност“ може да се похвали и с още един участник на борда – невероятно забавния актьор и стендъп комик Ники Станоев.

Рамо до рамо с колегите си Александър Сано, Силвия Петкова и Калин, Венсан и Жорони от група „Нема К‘во“, с много смях и по един нестандартен начин те се запознаха със стотици деца от Банкя, Русе, Сливница, Костенец, Карлово, Търговище, Габрово, Костинброд, София и др. През третата година на програмата бяха осъществени над 300 часа, а новоприсъединилите се към нея населени места са над 20.

Тази година социалният проект на Перно Рикар България получи официалната подкрепа на Министерството на образованието и науката. Заслуга за това има високата ефективност на разработения учебен модул, който предоставя изключително полезен ресурс на класните ръководители и ангажира вниманието на младежите по атрактивен начин и развенчава митовете за бързо изтрезняване сред начинаещите и бъдещи шофьори на възраст 16-25 години.Тагове: пътна безопасност КАТ Перно Рикар шофиране отговорностНаучете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ

" "