www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

VW стартира услуга за споделяне на електромобили в Германия

06.07.2018 | Авто новини: Авто пазар » Световен опит | Автор: Georgi Ivanov | 2896 прочитания
A+ | A-

Volkswagen планира да стартира собствена услуга за споделяне на електромобили в Германия, а за 2020 година е планирана и експанзия към някои от големите градове в Северна Америка, Европа и Азия. Тази услуга ще е една от многото, които ще предлага новата подмарка на VW – We.

„Ние сме убедени, че пазарът на споделяне на автомобили все още има потенциал – заяви членът на борда на директорите на VW Юрген Щакман. – Ще предлагаме само електромобили, което означава, че няма да замърсяваме околната среда. Това е интелигентният начин да се намали натоварването, което изпитват урбанизираните зони в отделните страни.”

Щакман не поясни кой точно модел електромобили ще използва VW в новата услуга, но в следващите 5 години компанията планира да лансира няколко модела, базирани на концептите от фамилията I.D.

В Европа първо ще се появи хечбекът I.D. – електрически модел с размерите на VW Golf, а след това на пазара трябва да излезе и електрическият кросоувър I.D. Crozz.

Плановете на VW Group включват лансирането на 50 електрически модела до 2025 година под шапката на различните марки, които са под контрола на гиганта.

Подбрандът We няма да се ограничи само с услуги, свързани пряко в автомобилите, като се очаква компанията да предлага и споделяне на електрически скутери, приложение за паркиране и т.н. Във VW разработват още една подмарка – Moia, която пък ще е конкурент на Uber.

Научете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ