www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Alieno Arcanum - първата българска хиперкола е с 5221 електрически к.с.!

06.07.2018 | Авто новини: Автоновини » Последни | Автор: Angel Sergeev | 22809 прочитания
A+ | A-

Напълно непозната на автомобилната общност българска марка представи първия си модел - и той е наистина впечатляващ. Става дума за бранд с името Alieno, който е сформиран през 2015 година.

Първият продукт на фирмата е този изключителен електрически хипер автомобил, който прилича досущ на Lamborghini Aventador - поне визуално. Arcanum, както е неговото име, ще се предлага в няколко версии, като най-мощната от тях ще има невероятните 5221 к.с. По-надолу в йерархията застават варианти с 4351, 3481 и 2610 конски сили.

Създателите на колата обясняват, че по екстериора й могат да бъдат намерени множество активни панели, които се контролират автоматично при различна скорост. Засега няма обявени детайли за ускорение, но максималната скорост ще бъде 488 км/ч.

Задвижването на колата е поверено на сложна и иновативна система от електромотори. В зависимост от избраната версия, всяко колело получава между три и шест електромотора, което означава, че топ модификацията има цели 24 електромотора!

Захранването на батериите идва от чудовищна 180-киловатчасова батерия, която е поставена ниско в конструкцията. В топ версията на модела, пробегът с едно зареждане е над 1000 километра.

Alieno има три различни спирачни системи - една базирана на регенеративни електромагнитни функции, втора с класическа хидравлична система и трета "роботизирана" система. Колелата са с размер от 19 до 21 инча, а опционално ще се предлага и четвърта спирачна система - парашут.

Alieno казва, че ще сглоби толкова бройки, колкото клиентски поръчки получи. Цените започват от 750 000 евро и стигат до 1.5 милиона евро за топ версията. Колата ще се сглобява в България.

Дали информацията е реална или някой "проверява" интернет пространството - все още не е ясно. Но на този линк можете да видите изключително подробен и професионален прес-рилийз на английски.Тагове: хипер колаНаучете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ