www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Победител в Льо Ман идва в България

12.06.2018 | Авто новини: Авто Спорт » Писта | Автор: Georgi Ivanov | 4835 прочитания
A+ | A-

Още по темата

Победителят в клас LMP2 в „24 часа на Льо Ман” през 2010  година Ник Левентис идва у нас в събота, за да подкрепи кампания за пътна безопасност.

Британският пилот ще участва в „НЕ на агресията на пътя” – инициатива на фондация „Вълшебен свят” и „Детска футболна академия-Комета”, като тя е част от кампанията „С усмивка”.

Левентис ще участва в състезание на столичната картинг писта „Красна поляна” и ще обясни на ученици и младежи, които вече шофират как да разпознават факторите, които пораждат агресия на пътя.

„Честно казано, агресията по пътищата е проблем във всяка държава. Но ситуацията в България е притеснителна в това отношение. Първата ни стъпка е да обучим и осведомим хората за опасностите и възможните последици от агресивното каране и поведение. Смятаме, че можем да покажем различен подход на пътя и да обясним на младите шофьори и на тези, които тепърва ще станат такива, че бързото каране е за пистата“, обясни Ник Левентис.

Британският автомобилен състезател и филантроп е изключително интересна фигура – най-големият му успех на пистата е през 2010, когато с отбора си Strakka Racing спечели „24-те часа на Льо Ман” в категорията за прототипи LMP2 и счупи пет рекорда по време на надпреварата. Успоредно със състезателната си кариера, Левентис подкрепя млади таланти в автомобилните спортове по специална програма, благотворително скача с парашут от 19 000 метра и споделя, че обожава Рила и „специфичната енергия на България“.

През февруари екипът на „Вълшебен свят“ и ДФА-Комета реализира първото събитие от кампанията, когато на Sofia Karting Ring в столичния Ring Mall се събраха над 80 деца. Хлапетата се включиха в серия демонстративни състезателни обиколки и обсъдиха агресията и шофирането заедно с пилотите Георги Дончев и Николай Върбицалиев, представители от Министерството на младежта и спорта и Българската федерация по автомобилен спорт.

Още по темата
Научете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ