www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Германия вече е пазар №1 за екологични коли

08.05.2018 | Авто новини: Авто пазар » Световен опит | Автор: Georgi Ivanov | 3507 прочитания
A+ | A-

Германия изпревари през първата четвърт на 2018 година Норвегия като най-големия пазар в Европа за електрифицирани автомобили, показва статистиката на продажбите. Според анализаторите, това е знак, че купувачите вече обръщат поглед към новите технологии, които им предлагат VW Group и Daimler, които искат да се борят с Tesla.

За първите три месеца на годината продажбите на електрифицирани автомобили в Германия са скочили с 70% до 17 574 коли, което е достатъчно, за да бъде изпреварена Норвегия. Тук влизат изцяло електрическите модели като Tesla Model S и plug-in хибридите като BMW 2 серия Active Tourer.

В Германия купувачите все по-рядко предпочитат дизелови автомобили, а производителите се опитват да ги накарат да купуват електрифицирани модели, в които компаниите влагат сериозни суми за развитието на тези технологии.

В Европа продажбите на електрифицирани автомобили са нараснали с 41 процента, тези на електромобилите с 35, а на plug-in хибридите – 47. В същото време продажбите на дизели в Европейския съюз са спаднали с 17%.

Германия е най-големият автомобилен пазар в Европа, а по улиците все по-често може да се срещнат модели на Tesla, както и BMW i3 и Nissan Leaf.

Tesla заема 31-ото място по продажби в Германия, като на местния пазар доминират Volkswagen, Mercedes, BMW и Audi.

Научете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ