www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

И Nissan се отказва от дизелите в Европа

08.05.2018 | Авто новини: Авто пазар » Световен опит | Автор: Georgi Ivanov | 3949 прочитания
A+ | A-

Подобно на Toyota и Nissan планира постепенно да намали и след това да спре предлагането на дизелови модели на европейските пазари, съобщи агенция Reuters, като мотивите за това са притесненията на купувачите, че данъците на тези коли ще се вдигат, както и че е възможно в близко бъдеще достъпът им до отделни градове да бъде забранен.

Информацията беше потвърдена от говорител на Nissan, която обясни, че в краткосрочен план компанията ще предлага такива модели, но в дългосрочен ще се фокусира върху електрифицирани автомобили.

През април източник на Reuters съобщи, че Nissan планира да съкрати стотици работни места в завода си в Съндърланд – най-голямата автомобилна фабрика във Великобритания, точно заради спада на търсенето на дизели в Европа.

За миналата година Nissan е продал 128 456 дизелови коли в Европа, което е около 16% от всички продажби на марката на територията на Стария континент.

Важна част от дизеловата гама на марката в Европа са лекотоварните модели като NV200 и пикапите Navara, като при тях в бъдеще също ще има насочване към електрификация на моделите.

Според агенция Reuters, следващите производители, които ще поемат пътя към отказване от дизелите са другите японски марки Mazda и Honda, като всички тези решения идват след глобалния скандал „Дизелгейт” на Volkswagen, избухнал през 2015 година. Германският гигант също обърна гръб на дизела и се превърна в най-сериозният радетел за развитие на електромобилите в опит да изчисти имиджа си след „Дизелгейт”.

Научете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ