www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Рикардо и Верстапен ще се извиняват на целия екип на Red Bull

30.04.2018 | Авто новини: Авто Спорт » Формула 1 | Автор: Georgi Ivanov | 2591 прочитания
A+ | A-

Двамата пилоти на Red Bull Дениъл Рикардо и Макс Верстапен ще трябва да се явят пред целия екип на тима в базата на отбора в Милтън Кийнс, за да им се извинят да инцидента между тях вчера в Баку, който доведе до отпадането им.

След няколко размени на позициите в хода на състезанието, двамата се удариха, след като Рикардо атакува Верстапен на влизането в първия завой, холандецът първо блокира външната, а след това и вътрешната траектория и австралиецът го удари отзад.

Инцидентът вбеси шефовете на тима Кристиан Хорнър и доктор Хелмут Марко, които обясниха, че и двамата имат вина за удара.

„Преди състезанието в Испания в средата на месеца, двамата ще трябва да се явят пред екипа в Милтън Кийнс и да се извинят за постъпката си, защото провалиха усилията на много хора за това състезание – обясни Хорнър. – За Барселона всичко ще е наред с пилотите ни, нямам съмнение в това. И двамата са разочаровани от това, което стана.”

Хорнър говори с двамата веднага след отпадането им в Баку и им е обяснил, че егоистичните им действия са лишили тима от добро представяне в Гран при на Азербайджан.

„Те ще се извинят на тима, на всички членове на тима, защото Формула 1 е отборен спорт, а те явно са забравили това”, допълни Хорнър.

Хорнър допълни, че той и доктор Марко не са имали намерение да се намесват в битката на двамата им пилоти и да дават заповеди от бокса, въпреки че още в началото Рикардо и Верстапен се удариха леко, но закачиха само гумите си при първия инцидент.

„В хода на състезанието имаше може би три инцидента между двамата ни пилоти – обясни Хорнър. – Не искам да виня нито един от тях за инцидента, след който отпаднаха, вината е и на двамата.”

Хорнър заяви, че шефовете на тима са готови да оставят двамата си пилоти да продължат да се състезават свободно на пистата, стига да не се стига до инциденти и те да си оставят достатъчно пространство на трасето.

Ситуацията в Red Bull е особено напрегната, тъй като Верстапен записва по един инцидент във всяко едно състезание от началото на сезона и се опитва да си върне лидерската позиция. Рикардо, който спечели предишната надпревара, пък преговаря с тима за нов договор, но все още не е ясно дали ще преподпише с отбора.

Научете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

" "
facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ

" "
" "